Спортивно-ігровий майданчик «ДИТЯЧІ МРІЇ» (с. Стегниківці) На реалізації

Доданий
31.10.2019
Номер
8
Освіта

Майданчик із штучним різнокольоровим покриттям з елементами спортивно-ігрових конструкцій для проведення занять з фізичного виховання, руханок та спортивних ігор у рамках шкільної програми, та проведення дозвілля у позаурочний час дошкільнят і дітей з батьками. Майданчик матиме часткову декоративну огорожу, яка розмежовуватиме шкільне подвір’я, створюючи та доповнюючи інфраструктуру школи та села.

Автор проєкту
Бюджет
99 987 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
с. Стегниківці
Адреса
Стегниківці

Опис

Мета проекту

Спортивно-ігровий майданчик на території шкільного подвір’я покликаний заповнити відсутню нішу місця для фізичного виховання та зміцнення здоров’я учнів у рамках шкільної програми, стимулювання до ведення здорового способу життя через забезпечення рухової активності та популяризації прогулянок і активного відпочинку на свіжому повітрі школярів, дошкільнят та батьків з дітьми.

Проблема проекту

У селі є відпочинкова зона із елементами дитячих атракціонів на території сільського стадіону з грунтовим покриттям та вуличними тренажерами, які не адаптовані для дітей дошкільного та шкільного віку.
Для проведення уроків із фізичного виховання учням та вчителям потрібно долати чималу відстань, оскільки майданчик знаходиться за межами території школи, що у свою зменшує час самих занять та не сприяє повному забезпеченню потреб фізичного розвитку дітей.
Спортивно-ігровий майданчик вирішить ряд проблем: відсутність місця для занять з фізичного виховання у рамках шкільної програми; відсутність місця для активного відпочинку дітей – дошкільнят та їх батьків; розширить інфраструктуру школи і села.

Пропоноване рішення розв’язання проблеми і його обґрунтування:

Облаштування спортивно-ігрового майданчика із різнокольоровим штучним покриттям дасть змогу учням займатися фізичним вихованням, різноманітними руханками та спортивним іграми, розвиваючи моторику, комунікацію та здоровий спосіб життя.
У позаурочний час майданчик стане місцем активного відпочинку та прогулянок дітей – дошкільнят та їхніх батьків, сприятиме розвитку комунікації, моторики, активного відпочинку, вербального спілкування поза комунікативними пристроями (гаджетами).

Гендерний аналіз

Даний проект надасть можливість зміцнити здоров’я хлопчиків і дівчаток шкільного та дошкільного віку, а також буде місцем для спілкування батьків і матерів й охопить мешканців усього села та його гостей. Дозволить більше часу проводити на свіжому повітрі батькам з дітьми, грати у рухливі ігри, спілкуватися.

Співфінансування проекту

Співучасниками реалізації даного проекту виступають батьківський комітет школи та ініціативна група громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій АТО Галичина», які надаватимуть не грошову підтримку у формі виконання робіт щодо облаштування дитячого спортивного майданчика.

Фотографії