Модернізація дитячого майданчика (під інклюзивний) на масиві Ходорівка у с. Байківці Брав участь

Доданий
04.10.2020
Номер
11
Інше

Відомо, що ігрова діяльність є невід’ємною складовою фізичного, психологічного та інтелектуального розвитку. Необхідність створення відповідної зони відпочинку також обумовлена відсутністю аналогічного майданчика на якому було б подібне ігрове обладнання. Втілення у сучасне життя даного проекту сприяє практичній реалізації подолання бар’єрів у сприйнятті суспільством людей з особливими потребами.

Автор проєкту
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
с. Байківці - адміністративний центр громади
Адреса
Богдана Хмельницького вулиця, Тернопільський район, Байківці

Опис

Мета проекту

Втілення у життя Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю з метою зниження їх дискримінації, забезпечення гідного рівня якості життя шляхом створення на м-в Ходорівський в селі Байківці інтегрованої ігрової зони для дітей з особливими потребами.

Проблема проекту

Діючий дитячий майданчик із 5-ма ігровими елементами уже давно потребує ремонту та приведення у відповідність. На м-в Ходорівський , на якому швидкими темпами зростає будівництво будинків, є вкрай нагальна потреба у сучасному дитячому майданчику. Велика к-ть дітей дошкільного та шкільного віку які просто не мають відповідного місця для проведення свого дозвілля. Дитячий майданчик з елементами інклюзії дозволить проводити розвиваючі заняття і для дітей з особливими потребами що у наш час є дуже актуально. Відомо також, що ігрова діяльність є невід’ємною складовою фізичного, психологічного та інтелектуального розвитку дитини, а значить потребує відповідним чином облаштованих територій, на яких розташовані елементи дитячого вуличного ігрового обладнання. Необхідність створення

Пропоноване рішення розв’язання проблеми і його обґрунтування:

Провівши опитування серед жителів масиву Гаї-Ходорівські (92 опитаних) було з’ясовано:
Переважають сім’ї із двома дітками 51.1%, переважають хлопчики 66%.
Найбільше дітей віком 7-10 років 31%
Двоє діток з інвалідністю та двоє які не надають статусу дитини з інвалідністю.
Дане опитування допомогло ще більше переконатися у необхідності створенні даного майданчика.
Реалізація даного проекту надасть дітям з особливими потребами реалізовувати себе в межах соціуму, а також можливість часткової відповідальності за дотримання нагляду за територією майданчику та прилеглої до нього Облаштування «безбар’єрних дитячих майданчиків» є вагомим індикатором й руйнування гендерних бар’єрів інвалідності.

Гендерний аналіз

Діти, діти з інвалідністю, молоді сімї з дітьми

Співфінансування проекту

Відсутнє

Фотографії